Flertal for delvis legalisering af poker

Slettet Bruger,

19/05/2007

Et flertal i Folketinget er villige til at bløde reglerne for poker op. Justitsminister Lene Espersen har nedsat et udvalg, der skal forberede en delvis legalisering af poker.

"Det er ikke hasard at spille turne­ringspoker. Vi taler om ganske alminde­lige familiefædre, som mødes og spil­ler. Det gør de over hele landet med en indsats på omkring 300-400 kroner. Det må man ikke. Derimod må man gerne spille om penge, når det gælder banko, bridge og whist. Det vil jeg have lavet om på," siger de Konservatives retsordfører Tom Behnke til Berlingske Tidende.

Tom Behnke foreslår en løsning, hvor spillet skal foregå under kontrollerede forhold. Kun turneringer hvor man satser et bestemt pengebeløb fra start skal være lovligt. Lovlige turneringer skal anmeldes til myndighederne, og indsatsen må maksimalt være på 3-400 kroner.

"Turneringer skal anmeldes, så myndigheder kan kontrollere, at det kun er turneringspoker, fordi regulær cash-poker - hvor man spiller om ubegrænsede kontantbeløb og ikke point - hører hjemme på landets casinoer," understreger Behnke.

Det anslås, at omtrent 300.000 danskere underholder sig med spillet på den ene eller anden måde. Tom Behnke indrømmer gerne, at han selv muntrer sig med at satse 20 kr. på et pokerspil på nettet. Han mener, at den gammeldags opfattelse af poker som et gangsterspil bør revideres. Den typiske pokerspiller er snarere familiefar som han selv.

"Poker har i sin tid været hasard, fordi man spillede på den måde, hvor man sad med et bundt pengesedler og spillede sig fra hus og hjem. Det skal man fortsat ikke kunne. Det, man til gengæld skal have lov til, er at dyrke sin hobby sammen med andre interesserede i foreningsregi," udtaler retsordføreren.

Michael Bay Jørsel, som er leder af Center for Ludomani, er stærkt skeptisk overfor en legalisering. Poker er et "farligt" og "hurtigt" spil, fastslår han overfor Berlingske Tidende. Han foreslår i stedet, at politikerne lægger afgifter på alle gevinstgivende spil. Pengene skal gå til det, han selv arbejder med; nemlig behandling og forebyggelse af ludomani.

Kilde: