Flertal af danskerne vil hellere sænke skat i toppen end i bunden

Et flertal af danskerne mener, at turen nu er kommet til at lette skatten for lønningerne i toppen af indkomstskalaen fremfor primært i bunden, som...

Slettet Bruger,

02/02/2009

Et flertal af danskerne mener, at turen nu er kommet til at lette skatten for lønningerne i toppen af indkomstskalaen fremfor primært i bunden, som det er sket ved de to tidligere skattereformer under VK-regeringen. Det viser en meningsmåling, som Gallup har udført for Berlingske Tidende. Her støtter 52 pct. af danskerne en reform, der sænker topskatten mere end bundskatten.

"Det viser, at den debat, regeringen har skabt med Skattekommissionen, har fået danskerne til at forholde sig til nogle af de problemer, der opstår, når vi beskatter arbejde alt for hårdt," siger skatteminister Kristian Jensen til Berlingske Tidende.

Men i Dansk Folkeparti vil skatteordfører Mikkel Dencker hellere servicere de 37 procent af danskerne, som er imod, at skatten lettes mest i toppen.

"Det er vores prioritet, at man skal sætte ind i bunden af skalaen, når man skal se på selve skatteprocenten," siger han.

[email protected]

Kilde: