Flertal af danskere er modstandere af genoptryk af Muhammed-tegning

Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen skulle ikke have været genoptrykt i de danske aviser forbindelse med omtalen af atten...

Slettet Bruger,

17/03/2008

Kurt Westergaards tegning af Muhammed med en bombe i turbanen skulle ikke have været genoptrykt i de danske aviser forbindelse med omtalen af attentatplaner imod ham. Det mener et flertal på 58,5 procent af de adspurgte i en meningsmåling, som Rambøll Management har foretaget for Jyllands-Posten.

Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør, Carsten Juste, undrer sig over holdningen til genoptrykningen.

"Det er altid vanskeligt at fortolke, hvorfor folk mener, som de gør, men jeg må erkende, at det undrer mig en del," siger han til Jyllands-Posten og tilføjer:

"Grunden til, at vi og alle de andre medier valgte at bringe tegningerne i februar, var som journalistisk dokumentation, hvilket er en helt normal sædvane. Det skete på baggrund af, at avisens tegner ikke blot var blevet truet på livet, men at der var mordplaner mod ham."

Undersøgelsen viser samtidig, at to ud af tre synes, at der var i orden, at Jyllands-Posten bragte de 12 Muhammed-tegninger i første omgang tilbage i 2005. Det tolkes af Politikens chefredaktør, Tøger Seidenfaden, i den retning, at danskerne nu er blevet trætte af al den ballade, som Muhammed-tegningerne har ført til.

"Første gang kunne undskyldes. Anden gang virker som en bevidst fremturen og provokation, og befolkningen har nok ikke det samme forhold til sagen og ytringsfriheden, som man har i medieverdenen. Jeg tror, at der både i den danske befolkning og blandt os, der har deltaget i debatten, er en stor Muhammed-træthed," siger Tøger Seidenfaden til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: