Flere penge til politiet under bandekrig

Justitsminister Brian Mikkelsen havde i går aftes et møde med rigspolitichefen og politidirektørerne i Århus og København

Slettet Bruger,

20/09/2008

Justitsminister Brian Mikkelsen havde i går aftes et møde med rigspolitichefen og politidirektørerne i Århus og København. Resultatet af det møde var ganske klart: Bandekriminaliteten og det stigende antal skudepisoder i de store byer skal bekæmpes øjeblikkeligt, og derfor har politiet nu fået bevilget lige så mange penge som de ønsker. Det fortæller Berlingske Tidende.

"I den kommende tid har politiet de nødvendige ressourcer. Det handler om borgernes tryghed og sikkerhed," sagde Brian Mikkelsen efter mødet til Berlingske Tidende.

Hvor mange penge som politiet har tænkt sig at bruge og i hvor lang tid statskassen vil stå åben, ville hverken politiledelse eller Brian Mikkelsen oplyse om.

Mere politi på gaden
Københavns politidirektør, Hanne Bech Hansen, ville dog gerne afsløre, at hun var yderst tilfreds efter mødet.

"Vi kom efter penge, og dem fik vi. Allerede i aften (fredag aften, red.) vil enhver kunne se et massivt politiopbud på Nørrebro. Jeg kan ikke stampe nye politifolk op af jorden, men jeg har folk siddende klar, som gerne vil arbejde nærmest i døgndrift. Det er også den bedste løsning, for de kender deres lus på gangen," fortalte Hanne Bech Hansen til Berlingske Tidende.

Til DR fortalte Hanne Bech Hansen endvidere, at der ikke kun vil komme ekstra patruljerende betjente, men at der også vil ske en intensivering af efterforskningen af de ledende bandemedlemmer. Målsætningen er at få sprængt banderne ved at ramme lederne.

De rigtige midler
Justitsministeren var også villig til at give politiet de bedre redskaber til at bekæmpe bandekriminalitet med, men politidirektørerne mente ikke, at der var behov for yderligere beføjelser.

"Vi har den nødvendige lovhjemmel. Det er dejligt, at folk tænker på os, men vi siger ikke ja til noget, som vi har i forvejen," sagde Hanne Bech Hansen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: