Flere melder sig ud af folkekirken

Folkekirken har i første kvartal i år oplevet 3879 udmeldinger, hvilket er en stigning på hele 58 pct

Slettet Bruger,

11/07/2009

Folkekirken har i første kvartal i år oplevet 3879 udmeldinger, hvilket er en stigning på hele 58 pct. i forhold til samme kvartal sidste år. Finanskrisen er årsagen, mener teolog. Det skriver Kristeligt Dagblad.

" For øjeblikket kigger nogle mennesker ekstra på deres økonomi og finder ud af, at kirkeskatten er et sted, hvor man kan spare. Det er klart, at når 80 procent er medlem af folkekirken, skyldes det mere vane end overbevisning," siger Viggo Mortensen, professor i teologi ved Aarhus Universitet, til Kristeligt Dagblad.

Det stigende antal af udmeldinger i år følger den trend som har fundet sted i de seneste mange år. I hele 2008 var der 9742 udmeldelser, mens der i 1998 kun var 6098. Denne generelle stigning forklarer både professor Viggo Mortensen og Kirstine Helboe Johansen, ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet, med, at folk i stigende grad udfordrer vaner og traditioner indenfor det religiøse område.

"Jeg tror, at rigtig mange har været medlem af folkekirken, fordi traditionen har været sådan. Men i tråd med, at man i stigende grad også foretager valg på andre områder, overvejer man, om kirken er det rigtige for en," siger Kirstine Helboe Johansen til Kristeligt Dagblad.

2009 bliver derfor også spået til at slå rekord i flest udmeldinger af folkekirken.

[email protected]

Kilde: