Flere lande liberaliserer rygelove

Tjekkiet, Kroatien, Liechtenstein og den tyske delstat Bayern har slækket på deres rygelove i 2009, fordi rygelovene har givet serveringsbranchen a...

Slettet Bruger,

13/09/2009

Tjekkiet, Kroatien, Liechtenstein og den tyske delstat Bayern har slækket på deres rygelove i 2009, fordi rygelovene har givet serveringsbranchen alvorlige økonomiske problemer. Det skriver Danmarks Rygerforening i en pressemeddelelse.

"Vi ved, at totalrygeforbud ikke kan holde på sigt - og vi tror også, at politikerne ved det," siger Danmarks Rygerforenings formand, Frank Pedersen, og fortsætter:

"Det er fint nok at beskytte folk imod ufrivillig udsættelse af røg, men ikke frivillig. Dette gælder både rygerne og alle de restaurationsarbejdere, der ikke har noget imod røg."

De fire regeringer har enten haft indført et totalforbud mod røg eller haft et totalforbud mod røg til afstemning i parlamentet, men er altså på grund af klager fra serveringsbranchen blevet nødt til at slække gevaldigt på lovgivningen på området. Eksempelvis blev et meget stramt totalforbud mod røg i Liechtenstein fjernet efter blot 10 måneder. Nu skal restauratørerne i fyrstendømmet i stedet deklarere om de vil tillade rygning eller ej, og så samtidig give mulighed for røgfrie rum.

[email protected]

Kilde: