Flere forseelser skal koste klip i kørekortet

Et flertal i Folketinget er nu klar til at føje håndholdte mobilsamtaler og manglende seler til listen over synder i trafikken, der koster klip i...

Slettet Bruger,

04/01/2009

Et flertal i Folketinget er nu klar til at føje håndholdte mobilsamtaler og manglende seler til listen over synder i trafikken, der koster klip i kørekortet. Det skriver politiken.dk. Hidtil har Venstre og Konservative ellers været imod, men nu lyder der andre toner fra deres trafikpolitikere.

"Jeg har været lidt tøvende, men jeg bliver mere og mere overbevist om, at vi bliver nødt til at indføre klippekortordningen i forhold til personer, som taler i håndholdt mobiltelefon under kørslen. Man kan stille sig ud til en hvilken som helst vej og se, hvor mange der blæser på loven. Det skal være slut nu," siger Tom Benhke, konservativ retsordfører og formand for Rådet for Større Færdselssikkerhed til politiken.dk.

Også Venstres Kristian Pihl Lorentzen erklærer sig positiv over for de nye tiltag, men vil dog have eksperterne med på råd.

En af de få, der har forsket i mobilsnak i trafikken er Thomas Troglauer fra Danmarks Tekniske Universitet. Han er ikke i tvivl om, at man kan nedbringe antallet af ulykker ved ta sætte fokus på mobilsamtaler i trafikken. Til gengæld er der intet, der tyder på, at det skulle være farligere at tale håndholdt end håndfrit, påpeger han.

"Flere internationale undersøgelser har sammenlignet håndholdte og håndfri mobiltelefonsamtaler, og overordnet set er der ikke nogen forskel på, om man taler i håndholdt eller håndfri mobiltelefon under kørslen," siger Thomas Troglauer til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: