Flere borgerlige journalister på vej

Slettet Bruger,

26/09/2007

Trofaste læsere af denne netavis kender til undersøgelser af journalisters politiske ståsted. I dag kan vi bringe en, der går imod stømmen. Antallet af potentielle "røde lejesvende" og "venstreorienterede bladsmørere" ser nemlig ud til at være faldet på Danmarks Journalisthøjskole. Bloggen uriasposten.net har offentliggjort en meningsmåling foretaget blandt 107 studerende på 1. semester, der viser borgerlig fremgang. Således vil 35,5 procent af de studerende stemme på Venstre, Konservative, Ny Alliance eller Dansk Folkeparti mod kun 25,4 procent for et halvt år siden.

Det er særligt fremkomsten af Ny Alliance, der står bag fremgangen for den borgerlige blok. Naser Khader ser ud til at være et hit hos morgendagens journalister, partiet får 9,4 af stemmerne i målingen.

Nok så bemærkelsesværdigt er det dog, at fremgang til Venstre og tilbagegang til Socialdemokraterne gør Venstre til det største parti blandt de studerende. En førsteplads partiet ikke just er forvænt med.

To stemmer til minoritetspartiet
Flere af oppositionspartierne står traditionelt stærkere på Danmarks Journalisthøjskole end i befolkningen som helhed, og det er da også tilfældet her. I forhold til sidste Vilstrup-måling er SF en halv gange større og de Radikale to en halv gange større. En negativ Asmaa-effekt kan heller ikke spores umiddelbart. Enhedslisten ville ikke have problemer med at klare spærregrænsen, hvis det stod til de studerende, de får 6,5 procent af stemmerne.

Sammenligner man med stemmeafgivelsen uden for murene, er der flere partier, der skiller sig ud. Kun én journaliststuderende ønsker således at stemme på Dansk Folkeparti.

Dermed er partiet kun halvt så stort som Minoritetspartiet, hvis opbakning vanskeligt kan måles i almindelige meningsmålinger.

[email protected]

Kilde: