Flere Venstre-politikere står af på Løkkes burka-udvalg

Først var det folketingsmedlem Britta Schall Holberg fra Venstre, som sagde højt, at "bunden er ved at være nået" med statsminister Lars Løkke Rasm...

Slettet Bruger,

21/08/2009

Først var det folketingsmedlem Britta Schall Holberg fra Venstre, som sagde højt, at "bunden er ved at være nået" med statsminister Lars Løkke Rasmussens burka-udvalg. Nu følger hendes partifæller og folketingskolleger Preben Rudiengaard og Eyvind Vesselbo trop, fortæller Ritzaus Bureau.

"Der er større problemer end den der skide burka - for at sige det på dansk. Jeg ved ikke, om der er 50 eller 100, der går med burka, men jeg har stadigvæk den holdning, at hvis man vil gå med den på gaden, så vil jeg ikke blande mig i det," siger Rudiengaard til Ritzau og slår fast, at han ikke skifter holdning, uanset hvad Løkkes burka-udvalg finder frem til:

"Regeringen må åbenbart have tid nok til at beskæftige sig med det der. Det vil jeg ikke blande mig i. Det må statsministeren og vicestatsministeren finde ud af. Min holdning er klar, og den vil jeg holde fast i lige meget, hvad der kommer ud af det."

Venstres tidligere integrationsordfører og nuværende miljøordfører, Eyvind Vesselbo, mener at proportionerne er helt skæve.

"Der er over 50.000, der er blevet arbejdsløse det seneste halve år, der er måske 100.000, der bliver det i det næste trekvarte år, vi har en økonomisk krise, der skal klares, vi har en klimakonference, vi har folk, der ikke kan blive behandlet på grund af ventelister, vi har børn med psykiske lidelser, der ikke kan få behandling, vi har en bandekrig, hvor man skyder hinanden, en betjent blev skudt i aftes - og så bruger man tid på at snakke om burka. Jeg mener, at det er proportionsforvrængning," siger Eyvind Vesselbo til Ritzau.

[email protected]

Kilde: