Flere DF-folketingsmedlemmer vil have lavere skat

Slettet Bruger,

29/08/2007

Det er ikke alle politikere fra Dansk Folkeparti, der er enig med ledelsens beslutning om at aflyse regeringens planlagte skattelettelser og i stedet bruge pengene på mere offentligt forbrug. Erhvervsordfører og medlem af skatteudvalget, Colette Brix, ser gerne skatten på alt arbejde lettet, og på sigt mellem- og topskatten sat ned.

"Hvis vi skal konkurrere med de lande, som ligger rundt om os og skaffe arbejdskraft nok, så er det den vej, vi skal. Vi har et stort problem, der hedder mangel på arbejdskraft, og det kan jeg selv mærke, fordi jeg har en virksomhed," siger hun til Berlingske Tidende.

Colette Brix, der mener, at skattelettelserne kan finansieres af dynamiske effekter, er godt klar over, at hendes idéer ikke just er populære i det topstyrede parti.

"Der har jeg ikke fået ret, fordi partiledelsen sagt, at det er velfærd, der skal bruges penge på denne gang. Det må jeg bøje mig for. Det er jo ikke mig, der bestemmer, hvor skabet skal stå."

"De flittige må gerne belønnes"
Også Kim Christiansen, der er Dansk Folkepartis politisk-økonomiske ordfører, synes det er fornuftigt at lette det høje danske skattetryk.

"Hvis det er finansierede skattelettelser, som tilgodeser dem med de laveste indtægter og specielt pensionisterne, som har betalt deres del til samfundet, så ser jeg gerne skattelettelser," siger han til Berlingske Tidende og fortsætter:

"Men jeg har også fuld forståelse for, at man letter i midten og toppen, så det følger lønudviklingen. Så man sikrer sig, at de mennesker, der er flittige, og som tjener mange penge også belønnes for deres indsats."

DF-ledelsen siger nej
Men det forslag bliver prompte afvist af partiets top.

"Det er klart, at der kan være forskellige holdninger, når det gælder skatten, men det vil altid være Dansk Folkepartis politik, at vi først og fremmest skal sikre vores velfærd," siger næstformand Peter Skaarup, der også afviser at flytte grænserne for mellem- og topskat, så færre danskere bliver ramt.

"Det vil vi heller ikke, for som det er lige nu, står vi i den situation, at der er svagt stillede borgere, som har brug for hjælp, og det skal prioriteres først, før vi begynder at dele ud med rund hånd."

[email protected]

Kilde: