Fire ud af ti Ny Alliance-vælgere kommer fra V og K

Slettet Bruger,

27/08/2007

Ny Alliances budskab om lavere marginalskat har ramt plet blandt borgerlige vælgere. Det viser en ny vælgervandringsanalyse fra Gallup, som Ugebrevet A4 offentliggør i dag. Selv om det nystiftede parti henter stemmer fra alle andre partier, er det i særlig grad regeringen, der må aflevere vælgere.

Over hver fjerde Ny Alliancevælger stammer fra Venstre, mens 14 procent er frafaldne konservative. Venstre er dermed klart det parti, der mister flest vælgere til Khader, Samuelsen og Seeberg. En nærmere analyse af tallene viser desuden at det i særlig grad er de højtlønnede liberale med årsindkomster over 600.000 kroner, der støtter det nye parti.

Lidt har også ret, så Anders Fogh Rasmussen må finde glæde glæde i analysens påvisning af, at også socialdemokraterne og de Radikale er store bidragsydere til Ny Alliance. De står for henholdsvist 14 og 18 procent af NA-vælgerne. Med SF´s og Enhedslistens lille tab af vælgere til NA, er over 35 procent af Khaders støtter dermed vælgere, der ellers ville have stemt på et parti, der ikke vil støtte VK-regeringen efter næste valg.

Valgforsker Hans Jørgen Nielsen spår med baggrund i den bredt funderede vælgerbase, at Ny Alliance stadig har en pæn mulighed for et godt folketingsvalg.

"Hvis bare de kan få lavet et sammenhængende politisk program, så er der stadig mulighed for at hente rigtig mange stemmer på tværs af partierne," udtaler Hans Jørgen Nielsen.

I de seneste meningsmåling fra henholdsvis Megafon og Catinét står Ny Alliance til 14 /12 mandater.

[email protected]

Kilde: