Fire ud af fem SR-vælgere vil have Søvndal som minister

Villy Søvndal som minister! Det er kravet fra et massivt flertal af Socialdemokraternes og de Radikales vælgere, hvis der efter kommene folketingsv...

Slettet Bruger,

14/05/2008

Villy Søvndal som minister! Det er kravet fra et massivt flertal af Socialdemokraternes og de Radikales vælgere, hvis der efter kommene folketingsvalg kan dannes regering af oppositionens partier.

En Greens-måling i dagbladet Børsen viser, at 83 pct. af Socialdemokraternes og 79 pct. af de Radikales vælgere mener, at SF skal med i regering, hvis de borgerlige partier taber regeringsmagten.

Vælgernes positive dom over Søvndal og hans parti kommer, selvom både Margrethe Vestager og fremtrædende socialdemokrater har lagt betydelig afstand til SF og partiets økonomiske politik.

Politisk kommentator Hans Engell kalder Greens-målingen "overraskende og meget interessant".

"Den viser, at Helle Thorning-Schmidt og Margrethe Vestager ikke bare kan afvise et regeringssamarbejde med SF, som de har gjort hidtil. Der er så mange af partiernes vælgere, som synes, at det er en god idé, at de nu bliver nødt til at sætte sig ned med SF og afprøve mulighederne for et samarbejde," siger Hans Engell til Børsen.

[email protected]

Kilde: