Finn Nørbygaard indblandet i kommunalt kæmpeoverforbrug

Slettet Bruger,

20/11/2007

Landes kommuner bruger årligt 100 millioner kroner mere end nødvendigt på kopimaskiner. De offentligt ansatte, der sidder med ansvaret, har nemlig sp ringe forstand på økonomi, at de lader sig besnakke af lidt for smarte sælgere. Det skriver Ekstra Bladet. Bag to af firmaerne står komikeren Finn Nørbygard og erhvervsmanden Asger Jensby, der blandt andet er kendt fra CSC. Avisen har fået konsulenter fra rådgivningsfirmaet Visivo til at gennemgå kommunernes leasing-kontrakter, og resultatet ryster Visivos direktør.

"Det er sindssygt så mange penge, de bruger. Den samme maskine bliver solgt for 30.000 kroner et sted og 175.000 et andet. Der er en kæmpe ulighed i indkøbspriserne," siger Henrik Lundsholm til Ekstra Bladet.

Såkaldte all-in aftaler er dem, kommunerne særligt bør være på vagt over for, fortæller han. Her betaler ganske mange kommuner en fast pris for et minimumsforbrug, de aldrig når op på. Flere kommuner roder sig desuden ud i genforhandlinger om få år gamle maskiner og hænger pludselig på betalingen for både den nye kopimaskine og den gamle, som de ikke har længere. Og det er simpelthen fordi, at kommunerne ikke tager indkøbet alvorligt, mener Visivo-direktøren.

"Kopimaskiner er noget af det mest kedelige og usexede, og derfor ender området hos de lavest rangerende personer, der ikke kan sende længere ned. Det kan være hos en elev, pedellen eller hos "Kopi-Kaj", forklarer Henrik Lundsholm til Ekstra Bladet.

Staten og Kommunernes Indkøbs Service har ellers fået lavet en aftale, så alle landets kommunerne kan lease kopimaskiner til en fornuftig pris. Men mere end halvdelen af kommunerne har alligevel valgt at fortsætte med at "styre" leasingen selv.

[email protected]

Kilde: