Finansordfører: "Perspektivløst ud over alle grænser"

Slettet Bruger,

02/05/2007

Venstre må udvise større mod, ellers løber de offentlige udgifter løbsk. Det mener den konservative skatteordfører Jacob Axel Nielsen tirsdag i en klumme i 180Grader.dk, hvor han advarer mod overbudspolitik. Venstres finanspolitiske ordfører, Peter Christensen, mener at de Konservative må tage deres del af skylden for en overbudspolitik.

"Jacob Axel Nielsen mener, at det er Venstre og Dansk Folkeparti, der vil bruge penge, men det vil de Konservative sådant set også selv," siger Peter Christensen til Berlingske Tidende.

Men han er enig i, at Venstre skal passe på, at udgifterne til velfærdsreformen ikke løber løbsk.

"Det er fuldstændig perspektivløs ud over alle grænser, hvis det her bare bliver en konkurrence om, hvem der vil poste flest penge i den offentlige sektor, og det var heller ikke det, der var idéen med en kvalitetsreform, men i langt hørere grad at have fokus på, hvordan vi får flest muligt ud af de ressourcer, vi bruger i forvejen. Der vil givetvis være nogle forslag, der koster, men det skal ikke være der, man bruger den politiske energi, for så har projektet ikke været en succes. Så kunne vi lige så godt lave en ekstra finanslov," siger Peter Christensen.

Kilde: