Finansministeriet: 2,3 mio. danskere skal betale mere i skat med S-SF-plan

Den skatteplan, som Socialdemokraterne og SF sammen vil gennemføre efter et valg, hvis de vinder regeringsmagten, vil koste 2,3 mio

Slettet Bruger,

08/09/2009

Den skatteplan, som Socialdemokraterne og SF sammen vil gennemføre efter et valg, hvis de vinder regeringsmagten, vil koste 2,3 mio. danskere mere i skat, end de betaler i dag. Det viser beregninger foretaget af Finansministeriet for Folketingets finansudvalg, skriver berlingske.dk.

Af de 2,3 mio. danskere vil de 1,5 mio. gennemsnitligt miste 6.260 kr. på planen.

"Folk i toppen af indtægtsskalaen bliver ramt af den højere marginalskat, mens dem i bunden bliver ramt af alle de højere afgifter på chokolade, sodavand og cigaretter," siger finansminister Claus Hjort Frederiksen til berlingske.dk.

Socialdemokraterne og SF mener, at der er tale om et politisk bestillingsarbejde, som glemmer at tage højde for, at mange folk vil holde op med at ryge, og skifte den benzinslugende bil ud, når afgifterne ryger i vejret. Men Socialdemokraternes politiske ordfører, Henrik Sass Larsen, hæfter sig alligevel ved, at Finansministeriets beregninger viser, at den røde skatteplan vil stille 2,3 millioner danskere økonomisk bedre, end under regeringens skattepolitik.

"Vi har aldrig lagt skjul på, at nogle danskere kommer til at betale mere i skat. Vi har sagt fra starten, at de bedst stillede skal bidrage mere til fællesskabet," siger Sass Larsen i en pressemeddelelse.

Tidligere har Danske Bank hævdet, at de fleste får ekstra penge på lommen med S-SF-skatteplanen.

[email protected]

Kilde: