Finanskrise gør det populært at være offentligt ansat

Der har været megen klagesang fra de offentligt ansatte over deres løn i de seneste år

Slettet Bruger,

02/10/2008

Der har været megen klagesang fra de offentligt ansatte over deres løn i de seneste år. Men nu vender bøtten p.g.a. den internationale finanskrise, skriver metroXpress.

Krisen vil nemlig medføre lavkonjuktur og dermed fyringer og usikkerhed på det private arbejdsmarked, mens det offentlige arbejdsmarked vil gå fri, mener eksperter. Og så vil de offentligt ansatte igen kunne huske, hvilke fordele de har, som privat ansatte ikke har.

"Der er ingen tvivl om, at der vil komme en økonomisk nedgang. Det er tydeligt for alle, at festen er forbi. Det vil dæmpe folks forventninger til fremtiden. Det betyder, at man vil kigge i retning af jobsikkerhed. Det vil give flere pædagoger, folkeskolelærere eller sygeplejersker," siger professor i økonomistyring Per Nikolaj Bukh fra Aalborg Universitet til metroXpress.

Han mener, at der både vil komme flere uddannede til det offentlige, samtidig med at flere unge vil vende retningen mod de uddannelser, der giver et offentligt arbejde.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd - AE-rådet - bakker op om analysen. Her forventer man en lille stigning i den offentlige beskæftigelse de kommende år, mens den private beskæftigelse vil falde.

"Alt i alt er der ikke samme fyringsrisiko i den offentlige sektor. Et mere stabilt job er naturligvis attraktivt," siger chefanalytiker Martin Madsen.

[email protected]

Kilde: