Filosofiprofessor om statsbetalt parterapi: Accelerende hjælpeløs

Mens det nærmest er umuligt at finde en folketingspolitiker, der ikke synes det er en offentlig opgave at støtte par, der vil i parterapi, så er de...

Slettet Bruger,

26/06/2009

Mens det nærmest er umuligt at finde en folketingspolitiker, der ikke synes det er en offentlig opgave at støtte par, der vil i parterapi, så er det muligt at finde kritikere af ordningen uden for Christiansborg. Støtten er med til at fratage folk ansvaret for eget liv og går overvejende til folk, der sagtens kunne betale selv, lyder kritikken på information.dk.

"Problemet er, at jo mere stat og kommune blander sig, jo mere hjælpeløse bliver folk over for en lang række ting, hvor der tidligere var en forventning om, at vi selv kunne klare dem. Der er en forventning om, at velfærdsstaten kan træde til. Det er en accelererende hjælpeløshed," siger filosofiprofessor på CBS, Ole Thyssen, til information.dk.

Også en af de terapeuter, der ellers får kunder i butikken som følge af den offentlige støtte, er begejstret.

"Hvis landet var fuldt af mælk og honning, og der var ressourcer til alting, ville det være fint nok. Men det er der ikke. Hvis du f.eks. har en fødselsdepression, så vil dit barn typisk være halvandet, før du er så heldig, at du kan få hjælp. Og hvis der er noget, der går ud over barnet, så er det dét," siger parterapeut Thomas Friis til information.dk.

Ifølge Thomas Friis kan man desuden rent empirisk forvisse sig om, at langt hovedparten af de, der benytter sig af tilbuddet om offentlig støtte, er ressourcestærke personer, der nemt kunne betale for terapien selv.

[email protected]

Kilde: