Film på Al-Jazeera dømmer Danmark som racistisk

Al-Jazeera vil i aften vise en dokumentarfilm, der sætter spotlight på Danmark og vores behandling af muslimske indvandrere, skriver akhbar

Slettet Bruger,

08/10/2009

Al-Jazeera vil i aften vise en dokumentarfilm, der sætter spotlight på Danmark og vores behandling af muslimske indvandrere, skriver akhbar.dk. Filmen er instrueret af dansk-palæstinenseren Awad Jouma'a.

"De arabiske seere har et alt for positivt billede af Danmark. Jeg vil fortælle dem, at der er en udbredt racisme i Danmark og at megen af lovgivningen er diskriminerende," siger Awad Jouma'a til akhbar.dk.

Ifølge instruktøren er filmen dog ikke skabt for at skade, men for at hjælpe Danmark.

"Jeg er dansker og har lavet denne film for at hjælpe Danmark med at anerkende de problemstillinger, der er med indvandrerfjendtlighed og hetz mod muslimer. Danske politikere må anerkende dette problem og gøre noget for at løse det. Jeg ser mere filmen som en form for selvkritik og et forsøg på at redde Danmark," siger han.

Om filmen kommer til at hjælpe Danmark, tvivler professor Jakob Skovgaard-Petersen, ansat på forskningsenheden "Den nye islamiske offentlighed" ved Københavns Universitets Institut for Tværkulturelle og regionale studier og ekspert i arabiske medier, dog på efter at have set en teaser for filmen.

"Den ser meget brutal ud, og jeg frygter, at den vil tegne et ensidigt billede af Danmark i mellemøsten," siger Jakob Skovgaard-Petersen til akhbar.dk.

Ifølge Ritzau holder Udenrigsministeriet nøje øje med, om der kommer negative reaktioner mod Danmark i Mellemøsten efter visningen af dokumentaren i aften.

[email protected]

Kilde: