Fik 25.000 i erstatning fordi vikarbureau foretrak en mand

Man skal passe på med, hvad man siger som arbejdsgiver, når man står overfor en kvinde, der ikke vil acceptere, at hun ikke er lige så god til hård...

Slettet Bruger,

21/05/2008

Man skal passe på med, hvad man siger som arbejdsgiver, når man står overfor en kvinde, der ikke vil acceptere, at hun ikke er lige så god til hårdt fysisk arbejde som mænd. Det har et vikarbureau, der nu skal betale 25.000 kroner i erstaning til 3F-medlemmet Sisse Andersen, erfaret på den hårde måde.

Vikarbureauet skulle finde en medarbejder til en stilling hos Ardagh Glas, det tidligere Holmegaard Glasværk, skriver Nyhedsbrevet 3F. I en mail fra bureauet fik Sisse Andersen at vide, at der kun blev ansat mænd til jobbet, og selvom det hidtil ikke er lykkedes at finde kvinder, som kunne klare jobbet, så er det ulovlig diskrimination ifølge ligestillingsloven

De områder, som hun skulle have arbejdet i, kaldes på virksomheden for "den varme ende".

"Det er områder, hvor vi ikke har kvinder. Og dem, vi har haft, har trukket sig, fordi det fysisk er meget hårdt. Men det står for vikarbureauets egen regning, at vi ikke ansætter kvinder i bestemte job. Alle, der kommer til samtale, får en rundvisning," siger personalechef Connie Madelung fra Adagh Glas.

Sisse Andersen ringede imidlertid til 3F i Næstved og brokkede sig for at få afdelingen til at tage fat i vikarbureauet.

"Jeg var sur. Jeg har et arbejde, men jeg var skrevet op, fordi jeg altid gerne har villet arbejde på glasværket," fortæller hun.

Ole Jakobsen, der er faglig sekretær i 3F Næstved, kalder det "en sjældent ren sag".

"Desværre tror jeg, det er noget, der sker jævnligt rundt omkring. Man snakker bare ikke højt om det," siger han til Nyhedsbrevet 3F.

[email protected]

Kilde: