Feriemillioner måske tilbage til ejerne

Slettet Bruger,

22/05/2007

Hvert år går danskerne glip af næsten 50 millioner kroner, som de har indbetalt på deres feriekonto, men glemmer at hæve.

Ifølge business.dk offentliggør Finansrådets magasin, Kapital Nyt, på torsdag, at der nu tegner sig et flertal i Folketinget for at udbetale feriepengene til de rette ejermænd, på trods af at de måtte glemme at hæve dem.

Det er de arbejdsmarkedspolitiske ordførere fra Venstre, de Konservative og Socialdemokratiet, der overvejer en automatisk udbetaling.

"Jeg vil mægtig gerne se på, om vi kan udbetale pengene automatisk til dem, der ikke får indsendt deres feriekort," siger de Konservatives Lars Barfoed.

Loven kan dog vise sig ikke at være så lige til at slippe af med, og hverken Lars Barfoed eller hans kollega Jens Vibjerg fra Venstre tør komme med forslag til konkrete ændringer, da der skal tages hensyn til en lang række forlig mellem arbejdsmarkedets parter og EU-lovgivningen.

Også Socialdemokraterne er ifølge Thomas Adelskov klar til at øge automatiseringen i udbetalingen.

"Det er jo penge, der tilhører dem, der har tjent dem," siger han, men er samtidig modstander af, at man fjerner formynderiet fra loven:

"Hvis feriepengene løbende går ind på kontoen, er der en stor fare for, at folk ikke får holdt deres ferie, men bliver for fristede til at arbejde, når de burde holde fri," siger han og er således ikke tilbøjelig til at lade folk selv administrere forholdet mellem arbejde og ferie.

Ifølge Finansrådets vil en automatisk overflytning være væsentlig billigere i administration end den nuværende løsning.

bach

Kilde: