Fem ud af seks naboer siger nej til autonomhus

Nej tak! Sådan lyder svaret fra borgere, der kan se frem til at få de københavnske autonome som naboer

Slettet Bruger,

06/02/2008

Nej tak! Sådan lyder svaret fra borgere, der kan se frem til at få de københavnske autonome som naboer. En afstemning på nettet viser, at hele 84 pct. af beboerne i området omkring Frederikssundsvejens skole afviser planerne om at omdanne skolen til autonomhus.

"Det er ikke retvisende, som det har været forsøgt fremhævet i pressen, at beboerne i området er delte om spørgsmålet. Der er tale om en entydig og massiv modstand mod et ungdomshus i området," siger Rasmus Jarlov, suppleant for de Konservative i Borgerrepræsentationen.

Sammen med sin kollega, Jakob Næsager, har han givet naboerne til det kommende autonomhus mulighed for at give deres mening til kende over internettet. Indtil videre har 3.500 naboer været forbi for at kaste deres stemme, men de to konservative politikere håber på at få 5.000 deltagere.

Knæfald for de autonome
Venstrefløjen på Københavns Rådhus har ikke ønsket at lægge beslutningen om et autonomhus ud til folkeafstemning, men Jakob Næsager håber, "at politikerne lytter mere til 5.000 fredelige borgere end til et par hundrede gidseltagere fra ungdomshusmiljøet."

De to politikere indbyder desuden naboerne til et borgermøde i det lokale Grøndal Center. Under mødet, der finder sted onsdag den 13. februar, kl. 17:30, vil beboerne få mulighed for at tale med repræsentanter for de politiske partier, formanden for lokaludvalget og en repræsentant for det såkaldte ungdomshus.

"At man overhovedet overvejer at lægge et ungdomshus her i et af Danmarks tættest befolkede områder vidner desværre om et knæfald for de autonomes udemokratiske metoder og manglende respekt for lokalområdet," tilføjer Jakob Næsager.

Afstemningen er åben for alle beboere inden for 1 km. af Frederikssundsvejens skole og stemmen kan kastes her:

www.ungdomshusJA.underskrifter.dk
www.ungdomshusNEJ.underskrifter.dk

[email protected]

Kilde: