Fem af de forsvundne irakere er anholdt

Ammar, der har været en af talsmændene for irakerne i Brorsons Kirke, var sammen med sin bror og far blandt fem irakere, ...

Slettet Bruger,

31/07/2009

Ammar, der har været en af talsmændene for irakerne i Brorsons Kirke, var sammen med sin bror og far blandt fem irakere, der i går blev anholdt af Rigspolitiet og sendt til Ellebæk fængslet ved Sandholm-lejren. Det skriver Ritzau.

To af de anholdte, deriblandt Ammars far, blev fundet i selve Sandholm-lejren, hvor de var for at opfylde deres meldepligt. Kort efter Ammar og hans bror samlet op i deres lejlighed.

Ammars advokat har netop bedt Flygtningenævnet om at genoptage sagen for familien, der tilhører et kurdisk mindretal i Irak. Derfor er han forarget over anholdelserne.

"Politiet har ikke undersøgt, om der er individuelle hensyn at tage for de enkelte. Politiet ved jo godt, at man forsøger at genoptage nogle af disse sager. Derfor burde de lige tjekke, om der er noget i gang, inden de frihedsberøver folk, så man ikke udsætter familier for den traumatiske oplevelse, det er at blive fængslet," siger advokaten, Helge Nørrung, til Ritzau.

[email protected]

Kilde: