Fedmen spreder sig ikke længere

I flere år har politikere på især venstrefløjen og forskere i sundhedsforebyggelse krævet højere afgifter på usunde fødevarer og opstillet det skræ...

Slettet Bruger,

13/05/2009

I flere år har politikere på især venstrefløjen og forskere i sundhedsforebyggelse krævet højere afgifter på usunde fødevarer og opstillet det skrækscenarie, at meget store dele af befolkningen ellers vil blive fede og usunde. Men nu er udbredelsen af den såkaldte "fedmeepidemi" tilsyneladende stoppet - helt af sig selv.

Det viser tal fra en lang række vestlige lande, heriblandt USA, England, Spanien, Danmark og Italien, ifølge Kristeligt Dagblad. Tallene er indsamlet af Thorkild I.A. Sørensen, professor og institutleder ved Institut for Sygdomsforebyggelse.

"Det er meget overraskende på baggrund af det, vi hører alle steder om en fortsat stigning," siger Thorkild I.A. Sørensen til Kristeligt Dagblad.

Den nye viden blev i weekenden præsenteret på en europæisk fedmekongres i Holland for en række af verdens førende fedmeforskere. Og Thorkild I.A. Sørensens tal blev ikke sagt imod. Tværtimod har han siden modtaget endnu flere data fra internationale forskere, der bekræfter hans resultater.

Klik her for at læse mere på kristeligt-dagblad.dk

[email protected]

Kilde: