Fede børns forældre får advarsel fra staten

Slettet Bruger,

23/10/2007

Kære Mr. og Mrs. Smith: Ved vores rutinemæssige vejning i af de nye skoleelever har vi kunne konstatere, at jeres søn, Mark Smith, har en for høj fedtprocent. Han er med andre ord overvægtig, og det øger hans risiko for en lang række sygdomme som diabetes og hjerte-kar sygdomme. Vi skal derfor opfordre jer til at gøre noget ved hans kost- og motionsvaner. Med venlig hilsen staten.

En variant af denne ordlyd kan engelske forældre til overvægtige børn se frem til at modtage, har den britiske regering netop besluttet. Det skriver The Times.
Sundhedsminister Alan Johnson afviste ellers et lignende forslag sidste år af frygt for at forældrene ville trække deres børn ud det "vejeprogram", der skal samle data på alle børn i England og Wales, når de er 5 og 10 år gamle. Men nu har han altså fået et nyt standpunkt.

Sundhedsministeren offentliggjorde en ny fedmeplan i sidste uge, hvor han pointerede vigtigheden af at rette fokus mod de helt unge briter.

"Mere end 80 procent af overvægtige 10 til 14-årige forbliver overvægtige som voksne," forklarede sundhedsministeren.

Da forslaget blev fremsat sidste fik det mange kritikere, der mente, det ville føre til en stigmatisering af overvægtige børn.

morten@180grader.dk

Kilde: