Fattigrøve tænker ikke kun kortsigtet med deres økonomi

Økonomisk kortsigtethed gør mennesker fattigere, har forskning tidligere vist

Slettet Bruger,

09/09/2009

Økonomisk kortsigtethed gør mennesker fattigere, har forskning tidligere vist. Nu viser det sig, at folk, der ikke kan tænke længere end til næste lønudbetaling, også har problemer med de langsigtede overvejelser om deres eget helbred.

40.000 briter er på BBC's hjemmeside blevet spurgt om de helst ville have 45 pund om tre dage eller 70 pund om tre måneder. Halvdelen svarer, at de vil have det mindre beløb her og nu, og blandt de personer er der også en overrepræsentation af mennesker med andre problemer, som er forbundet med kortsigtethed.

"De folk, der har en impulsiv her og nu-tilgang til økomoniske spørgsmål, ignorer også fremtiden på mange andre områder. De er for eksempel mere tilbøjelige til at ryge og er generelt mere overvægtige i forhold til dem, der passer bedre på deres penge. Folk, som valgte den lille sum penge her og nu, var også mere tilbøjelige til at indrømme, at de havde haft en affære i løbet af de seneste år, hvilket afspejler en tilbøjelighed til generelt at få sine behov stillet her og nu," siger en af undersøgelsens bagmænd, Dr. Stian Reimers fra Londons Global University, i en pressemeddelelse.

Han opfordrer kortsigtede mennesker til at træne i at tænke langsigtet.

"At lære, hvordan man tager langsigtede beslutninger og ikke bare går efter at være tilfreds i nuet, er noget, der kan berige os alle. Og der er tale om helt simple teknikker, som kan hjælpe os med at tøjle vores impulsive gener: Forestil dig for eksempel, hvordan du vil have det med din beslutning om et års tid, og undgå generelt altid at tage beslutninger i kampens hede," siger Dr. Stian Reimers.

[email protected]

Kilde: