Farvel til fede biler? - EU vil tvinge flere kilometer ud af literen

Slettet Bruger,

20/12/2007

Det kan blive småt med de fede, frække, forrygende, fantastiske men måske knapt så benzinøkonomiske biler på de europæiske veje om få år. Et nyt forslag fra EU-Kommissionen vil nemlig tvinge bilproducenterne til at sammensætte en europæisk bilpark, der i gennemsnit kører 20 kilometer på literen mod 14 kilometer i dag. Det skriver Nyhedsavisen.

"Med lovforslaget tvinger vi bilproducenterne til at putte flere små biler på markedet," siger Socialdemokraternes medlem af Europa-Parlamentet Dan Jørgensen til Nyhedsavisen. Jørgensen glæder sig over forslaget, men havde dog gerne havde set et krav om 30 kilometer per liter benzin i stedet.

Bliver det nye forslag vedtaget, så vil det få konsekvenser for sammensætningen af bilparken. Det spår Toyotas informationschef Rene Mouritzen

"Jeg gætter på, at vi vil se færre store firehjulstrækkere på vejene fremover, fordi lovforslaget vil få os til at lave flere små biler," siger han.

Forslaget, der nu skal behandles i Europa-Parlamentet, modtages pænt af FDM, mens Greenpeace mener, at sanktionerne over for bilproducenterne, der ikke opfylder målene er for slappe.

[email protected]

Kilde: