Farvel til Centrum-Demokraterne

Erhard Jakobsens parti kommer aldrig igen til at optræde på stemmesedlen

Slettet Bruger,

27/01/2008

Erhard Jakobsens parti kommer aldrig igen til at optræde på stemmesedlen. Ved et ekstraordinært landsmøde valgte Centrum-Demokraterne at opløse sig selv, beretter Ritzau.

Partiet har ikke siddet i Folketinget siden 2001, hvor det røg under spærregrænsen. I årene siden har Centrum-Demokraterne måttet sande, at der er trængt på midten af dansk politik.

"Der er så mange partier på midten, og vi er blevet færre medlemmer. Nogle er gået med i Ny Alliance eller andre partier. Vi har 320 medlemmer ifølge den seneste medlemsliste," siger politisk næstformand Hans Christian Christensen til Ritzau.

Manglede kendte
Inden det seneste valg allierede partiet sig med den frafaldne DF'er Louise Frevert. Og det var en fornuftig beslutning, mener Hans Christian Christensen.

"Det var bestemt ikke en fejl. Vi skulle have haft flere kendte. Vi var ikke nok oppe på mærkerne, og vi havde ikke forudset valget. Det kom lidt bag på os," siger han til Ritzau.

Centrum-Demokraterne blev stiftet af tidligere socialdemokrat Erhard Jakobsen og senere ledet af først hans datter, Mimi Jakobsen, og senest Bjarne Møgelhøj, der nu er medlem af Ny Alliance.

[email protected]

Kilde: