Farvel Fidel?

Slettet Bruger,

29/12/2007

Fidel Castro fortsætter med at nære håbet hos de, der synes, at et lille halvt århundrede må være lang tid nok for Castro at sidde på magten i Cuba. For anden gang denne måned har han offentligt omtalt muligheden af at trække sig tilbage fra sit embede. Det gjorde han i et går i et nyt brev, der blev oplæst for den cubanske Nationalforsamling. Det skriver BBC News. I brevet henviste Castro både til sidste uges henvendelse og til sin fortid som "utopisk socialist", hvor han mente, han vidste, hvad der skulle gøres, og hvor han ville have magten til det.

"Det den udenlandske presse har rapporteret de seneste dage har været været vendingen, hvor jeg udtrykket, at jeg ikke er en person, der klynger mig til magten. Jeg kunne tilføje, at det var jeg engangm præget af en overflod af ungdom og en mangel på samvittighed. Hvad har forandret mig? Livet selv, gennem fordybende tanker af (den cubanske uafhængighedsleder Jose) Marti og klassisk socialisme," lød det i Castos brev.

Fidel Castro opfordrede samtidig system og befolkning til at støtte bror Raoul. Fidel havde på forhond læst den tale, som Raoul holdt tidligere på ugen, hvor han erklærede, at Cuba måtte blive mere demokratisk gennem at tillade åben debat om økonomiske og sociale emner.

"Det er nødvendigt at fortsætte med at marchere uden at stoppe et minut. Jeg vil løfte min hånd ved siden af jeres til støtte for ham," lød det i brevet.

Det er første gang, Fidel offentligt støtter Raouls reformforsøg, men der er dog ingen konkrete politiske ændringer planlagt i et-partistaten.

[email protected]

Kilde: