Familie-kvarter kæmper mod nyt ungdomshus

Slettet Bruger,

06/09/2007

En underskriftsindsamling imod et nyt ungdomshus på Grøndals Vænge skal gøre det klart for politikerne på Københavns rådhus, at beboerne i Grøndal er alt andet end begejstrede ved udsigten til at blive nabo til venstreradikale unge, som med jævne mellemrum smadrer deres bydel, når de er utilfredse med noget. Det skriver ekstrabladet.dk.

Overalt i villaområdet omkring Grøndalsparken er der ophængt hjemmelavede plakater, som opfordrer beboerne til at deltage i underskriftsindsamlingen.

"Det er meget at bede om, at et helt lokalområde skal ofre sig, for at de unge kan få et Ungdomshus. Man må spørge sig selv, hvad der er vigtigst," forklarer initiativtager Rasmus Jarlov, der er medlem af Grøndal Lokalråd for de Konservative, til ekstrabladet.dk:

"Kvarteret vil fuldstændig skifte karakter fra at være fredeligt og børnevenligt til at huse larmende koncerter og en masse andre aktiviteter. Der ligger altså en børnehave lige ved siden af, og der ligger skolehaver i nærheden."

På hans plakater kan man læse følgende: "Det påstås, at vi beboere i Grøndal ønsker at Ungdomshuset flytter ind på / besætter Grøndalsvænge Allé 13. Hvis dét billede bliver stående, kan politikerne hurtigt få gode ideer! Giv din mening. Red vores lokalområde."

Ikke-beboer talsmand for beboerforening
Underskriftsindsamlingen foregår på groendalfriforungdomshus.underskrifter.dk, men initiativtageren opfordrer til, at kun beboere i området benytter sig af tilbudet.

Tidligere har en til lejligheden opstartet forening med navnet 'Beboere for et Ungdomshus i Nordvest' hævdet, at Grøndals beboere vil tage imod de nye naboer med kyshånd. Foreningens talskvinde, Janne Wedenborg, bor imidlertid ikke i Grøndal, men fjernt derfra i et andet kvarter i nordvest.

De autonome har sagt, at de vil besætte det gamle vandværk på Grøndalsvænge Allé 13 den 6. oktober. Enhedslisten og SF i Københavns Borgerrepræsentation stiller det som en betingelse for deres deltagelse i et budgetforlig, at der etableres et ungdomshus uden kommunalt opsyn på adressen.

[email protected]

Kilde: