Fakta: Det har Venstre sagt om højere energiafgifter

Slettet Bruger,

22/08/2007

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), i en debat i Folketinget 12. december 2001:

"Det er jo en kendt sag, at de grønne afgifter på elektricitet, på vand, på varme især rammer de svagest stillede pensionister, herunder også førtidspensionister, og det er den politik, regeringen nu gør op med ved at indføre et skattestop."

Skatteminister Kristian Jensen (V) om, hvorfor det er nytteløst at bruge højere energiafgifter på at sænke indkomstskatten. Fra Information 8. august 2005:

"Afgifterne på el, tilskud til at spare på el eller fremstille el på en anden måde har således ikke længere nogen CO2 effekt overhovedet. ... Der er selvfølgelig nogen, der er interesserede i afgifter og tilskud. Men det er falsk markedsføring at henvise til miljøet. Det er også falsk reklame at sælge afgiftsvaren ved at påstå, at det øger incitamentet til arbejde, hvis provenuet bruges til lavere indkomstskat. ... Det giver derfor ikke ekstra arbejde at sætte skatten ned, hvis det skal betales med ekstra afgifter. Præcis derfor går denne regering ind for ægte skattelettelser."

Venstres energipolitiske ordfører, Lars Christian Lilleholt, i en pressemeddelelse 9. august 2007:

"Med VK-regeringens skattestop er der lukket af for stigninger i de grønne afgifter, og dermed er der skabt ro omkring familiernes omkostninger til el, vand og varme"

Kilde: