Fagforeningschikanerede ølbryggere går rettens vej

Slettet Bruger,

04/10/2007

Blokader, boykot af varelevering, samt demonstrationer hver torsdag, med råbekor og taler. Det er, hvad et af landets første større mikrobryggerier har måtte døje med i månedsvis. Årsagen: De ansatte på Nørrebro Bryghus har valgt at være medlem af den forkerte fagforening. Det mener 3F i hvert fald, og har i længere tid chikaneret bryggeriet.

Men Nørrebro Bryghus har fået nok, og slæber nu fagforeningen i Arbejdsretten. Årsagen er, at medlemmerne i flere af forbundene under LO er gået i sympatikonflikt, hvilket gør det næsten umuligt at købe bryggeriets øl i Irma, Brugsen eller andre af Coop Danmarks butikker.

"Vi synes, at det er helt urimeligt, at 3F kæmper et principielt slagsmål på ryggen af os. Vores ansatte i Bryghuset har selv valgt den fuldt lovlige overenskomst, vi nu har med Kristelig Fagforening," forklarer bryggeridirektør Anders Kissmeyer fra Nørrebro Bryghus i en pressemeddelelse.

Ifølge politiken.dk er næstformand for 3F Industri og Service i København, Finn Sørensen, "dybt forundret" over bryggeriets beslutning om at gå rettens vej. 3F har nemlig fremlagt et overenskomstforslag, der ifølge ham imødekom bryggeriets krav om en mere fleksibel ordning for de ansatte.

[email protected]

Kilde: