Fagforening hyrer hjemløse som demonstranter

Slettet Bruger,

25/07/2007

Det er for dårligt, at nogle virksomheder hyrer tømrere, der ikke er medlem af en fagforening. Men tømrernes egen fagforening har ikke noget imod at bruge arbejdsløse, der heller ikke har nogen fagforening, til at protestere mod virksomhederne. Det beretter den amerikanske avis Washington Post.

Tømrernes fagforening, Tømrernes Forenede Broderskab, benytter sig regelmæssigt af hjemløse i deres protester, fortæller andre fagforeninger og beskæftigelseseksperter. Fagforeningslederne udsér sig byggepladser, hvor arbejderne ikke er medlem af deres fagforening, og hyrer så folk til at råbe slogans med krav om højere løn til tømrerne. En løn, som de protesterende, der arbejder til én dollar over mindstelønnen, ikke selv får glæde af.

"Hvis jeg var en tilfældig forbipasserende, og jeg spurgte dem, hvorfor de protesterer, og de så svarede, at de ikke er medlem af fagforeningen, men at de bare er hyret til at stå der. Så tror jeg ikke, at jeg ville bryde mig særligt meget om den fagforening eller dens sag," siger Wayne Ranick, talsmand for de Amerikanske Forenede Stålarbejdere.

Det var trods mange opkald ikke muligt for Washington Post at få en kommentar fra tømrernes fagforening.

[email protected]

Kilde: