Fagbosser raser over Foghs nytårstale

"Ingen har glæde af at stille for store krav i dag - for at få den dobbelte regning i morgen

Slettet Bruger,

02/01/2008

"Ingen har glæde af at stille for store krav i dag - for at få den dobbelte regning i morgen." Sådan lød den slet skjulte advarsel til de offentlige fagforbund, da statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) holdt sin nytårstale. Men opfordringen til at udvise mådehold i lønkravene falder ikke i god jord hos fagbevægelsen FOA, der repræsenterer de offentligt ansatte. Det skriver Børsen.

"Jeg synes i virkeligheden, at statsministeren kammer over, og derved følger i sporet på alle andre, der har advaret os i de seneste uger. Hans betragtninger om ikke at stille for høje krav er utidige," siger FOA-formand Dennis Kristensen til Børsen.

"En rygende pistol"
Hos FOA, hvor man tidligere har varslet storkonflikt, hvis medlemmerne ikke får deres lønkrav opfyldt, bryder man ikke om, hvad man opfatter som trusler fra statsministerens side.

"Man kunne tolke det, som om statsministeren lægger en rygende pistol på bordet foran os og sige: 'Nu har I fået en advarsel, og hvis I ikke følger det, så skal I bare vide, at der kan komme noget andet bag ved.' Det synes jeg ærlig talt er et meget ubehageligt budskab," siger Dennis Kristensen.

DI: Urimelige lønkrav
Flere økonomer advarer regeringen mod at føre en for gavmild finanspolitik, og hvis de kommende overenskomster med de offentligt ansatte ender i lønfest, kan det få skadelige konsekvenser for dansk økonomi.

Hos Dansk Industri er man da også positiv over budskabet fra Anders Fogh.

"Det er rigtigt at pege på, at vi selv kan beslutte os for at sætte fremgangen over styr, hvis vi bevæger os ind i for høje omkostninger. Jeg går ud fra, at det betyder, at regeringen har en klar og fast vilje til at rydde urimelige lønkrav fra offentlige fagforbund," siger Hans Skov Kristensen, direktør i Dansk Industri, til Børsen.

[email protected]

Kilde: