Fagbevægelsen mister 162 mio. kr. på skattereform

Regeringens skattereform betyder, at der venter en skatteregning på mindst 162 millioner kroner for de fagforbund, der er medlem af LO

Slettet Bruger,

21/09/2009

Regeringens skattereform betyder, at der venter en skatteregning på mindst 162 millioner kroner for de fagforbund, der er medlem af LO. Det vurderer seniormanager fra Revisionsinstituttet John Linnemann ifølge Ugebrevet A4.

Fagbevægelsen mister nemlig sit såkaldte "konsolideringsfradrag" som ingen havde regnet med ville bortfalde. Et fradrag der i 2008 var 2,6 procent, i 2009 er 3,4 procent og altså i 2010 bliver et stort rundt nul.

Hos fagbevægelsen føler man sig taget med bukserne helt nede om anklerne. Formand for hovedorganisationen LO Harald Børsting siger til Ugebrevet A4:

"Det er fuldstændig urimeligt, at regeringen stjæler fra lønmodtagernes strejkekasser på denne måde. Vi har ikke haft nogen mulighed for at finde ud af det på forhånd. Det har ikke været nævnt i forarbejdet til skattereformen eller i selve skattereformen. Og selv i Folketingets skatteudvalg har ministeren været tavs som graven, når der er blevet spurgt ind til provenueffekten af denne lovændring."

Også hovedkasserer Ulla Sørensen fra LO's største medlemsforbund, 3F, betragter skattesmækket som et kuglelyn fra en klar himmel.

"Det er et vanvid, der overgår min vildeste fantasi i forhold til, hvad jeg kunne forvente - selv fra en borgerlig regering," siger hun.

Klik her for at læse mere på ugebreveta4.dk

[email protected]

Kilde: