Fagbevægelsen investerer i Burma

Slettet Bruger,

31/12/2007

"I skal gøre, som vi siger, ikke som vi gør", lyder det fra mange forældre til deres børn. Men åbenbart også fra fagbevægelsen i spørgsmålet om investeringer i Burma. I hvert fald har LO-forbundenes to store pensionskasser Industriens Pension og Pension Danmark millioninvesteringer i det franske olieselskab Total, der samarbejder med militærdiktaturet i Burma. Og det på trods af, at fagbevægelsen kritiserede ATP kraftigt for deres Burma-investeringer under efterårets voldsomme uroligheder i landet. Det skriver Ritzau.

"Jeg kan godt se, hvorfor en fagbevægelse er ude og kritisere sådanne investeringer. Men der ligger klare etiske retningslinjer i vores pensionsselskab, som fagbevægelsens repræsentanter i bestyrelsen selv har været med til at fastsætte. Mig bekendt har dette punkt ikke været til diskussion i vores bestyrelse, så den kritik indgår principielt ikke i vores overvejelser," siger investeringsdirektør i Industriens Pension, Jan Østergaard, til Ritzau.

De to pensionskasser ejer tilsammen aktier i Total for en værdi af 362,4 millioner kroner. Og det bliver man ved med, så længe EU ikke vedtager et forbud mod investeringer i Burma.

LO's formand Harald Børsting afviser over for Radioavisen til morgen at blande sig i , hvad LO's medlemdsorganisationer investerer penge i.

Dansk Metalarbejderforbund og 3F er blandt de største aktionærer i begge pensionskasser.

[email protected]

Kilde: