Færre går i statsstøttet teater

Færre og færre danskere drager fordel af statsstøtten til de danske teatre, der over de sidste ti år har mistet en stor del af deres publikum

Slettet Bruger,

21/12/2008

Færre og færre danskere drager fordel af statsstøtten til de danske teatre, der over de sidste ti år har mistet en stor del af deres publikum. Alene sæsonen 2007-2008 bød på en tilbagegang på 100.000 solgte billetter til 2,2 millioner billeter. Det skriver kristeligt-dagblad.dk.

"TV'et er en grim én. Det er vores store udfordring. Der skal et større initiativ til at gå i teatret. Teater er noget andet, hvor man er i nuet sammen med skuespillere. Men alle bukker under for de populære shows. Hvis vi begynder at lave musical og rap, dør vi. Man bliver nødt at spille de svære ting, ellers forråder vi os selv," siger Galdsaxe Ny Teaters direktør Kaspar Rostrup til kristeligt-dagblad.dk.

Et af de eneste statsstøttede teatre med fremgang sidste år var Det Kongelige Teater, der efter indvielsen af det nye Skuespilhus havde sin bedste sæson i 26 år. Men det var altså langt fra nok til at opveje tilbagegangen på landets øvrige støttede scener.

[email protected]

Kilde: