Færre fede får førtidspension

Ifølge FOA og 3F er der en stigende tendens til, at medlemmer med ryg- eller benskader efter et langt arbejdsliv får afslag på førtidspension og fr...

Slettet Bruger,

31/10/2009

Ifølge FOA og 3F er der en stigende tendens til, at medlemmer med ryg- eller benskader efter et langt arbejdsliv får afslag på førtidspension og fratages deres sygedagpenge med besked om at tabe sig. Det skriver Jydske Vestkystens netavis jv.dk.

"Man tværer nedslidte mennesker længere ned under gulvbrædderne, end de allerede er. Der er ingen mennesker, som længes efter at blive førtidspensionister. Og medmindre en læge vurderer, at en skade udelukkende skyldes overvægt, er det fuldstændig urimeligt," siger FOA's næstformand Mona Strib til jv.dk.

De to organisationer har tilsammen tyve sager årligt, hvor medlemmer ikke bevilges førtidspension, fordi kommunen vurderer, at et vægttab vil give dem bedre muligheder for at returnere til arbejdsmarkedet.

"Tallet er steget markant de sidste to år, og det er et område, som vi retter vores fokus meget på, fordi vores medlemmer simpelthen bliver krænket," siger 3F-næstformand Søren Andersen.

Et synspunkt, som man ikke deler i Kommunernes Landsforening.

"Man skal afsøge alle muligheder, før man tilkender en førtidspension. Derfor ser vi på overvægtsproblemer, som vi ser på problemer med alkoholmisbrug og andet, som man kan behandle," siger KL-konsulent Sara Lindberg til jv.dk.

Sara Lindberg understreger, at formålet med at kigge på pensionsansøgeres fedme er at bevare deres tilknytning til arbedjsmarkedet.

[email protected]

Kilde: