Førende økonomer: Lavere skat får folk i arbejde

Slettet Bruger,

26/06/2007

Det er ikke ofte, vi oplever Danmarks førende økonomer i harmonisk enstemmighed. Men en ting er de næsten enige om: Lavere skat på arbejde vil få give flere hænder på arbejdsmarkedet. Hele 80 % af landets førende økonomer deler denne holdning ifølge en måling foretaget af Rtizau og RB-Børsens panel af førende økonomer.

Udmeldingen er næppe ideologisk. Hele 76 % af økonomerne går nemlig ikke ind for lavere skat generelt. De mener bare, den skal lægges om til boliger.

Finansministeren, Thor Pedersen, tror ikke rigtig på den positive effekt af en lettelse af indkomstskatten.

"Spørgsmålet er bare, hvor stor den er. I min regnebog kan den også risikere at være ødelæggende," siger Thor Pedersen til Ritzau.

Finansministeren frygter, at en skattelettelse vil resultere i at folk vil holde mere fri, når de får råd til det.

"Hvorfor arbejde mere, når man kan få det samme ud af at arbejde mindre. Vi har den højeste beskæftigelse nogensinde og den højeste i EU. Det indikerer, at effekterne af lavere skat på arbejde vil være begrænsede på arbejdsudbuddet," siger Venstreministeren til Ritzau.

Den officielle ledighedsprocent er nede på 3,7 % ifølge Danmarks Statistik. Men Danmark har stadig over 900.000 danskere i alderen 18-64 år, som står udenfor arbejdsmarkedet.

hsh

Kilde: