Fængselsindsatte får flere kostpenge end asylansøgere

Begå et væbnet røveri og kom i fængsel med 55 kroner i kostpenge fra det offentlige om dagen

Slettet Bruger,

28/07/2008

Begå et væbnet røveri og kom i fængsel med 55 kroner i kostpenge fra det offentlige om dagen. Bliv afvist som asylansøger og sid på et asylcenter med 45 kroner i kostpenge. Det er virkeligheden i Danmark, fortæller Information, og det bør der gøres noget ved - ved at sænke de indsattes kostpenge, mener Dansk Folkeparti.

"Jeg kan ikke se, at man som indsat skal være bedre stillet end som asylansøger. Som indsat bør man kunne klare sig for det samme beløb som en afvist asylansøger kan, så det må vi se på," siger partiets integrationsordfører, Peter Skaarup, til Information.

De Radikale er også forargede, men her ønsker integrationsordfører Morten Østergaard at gå den anden vej ved at hæve kostpengene for asylsøgerne.

"Der er grund til at se på, hvorvidt asylansøgerne bliver behandlet ikke bare ligesådan, men endda dårligere end kriminelle. Det kan vi ikke være bekendt," siger Morten Østergaard og påpeger, at fængslernes indsatte endda har den fordel, at de må tjene penge ved at arbejde, hvilket asylansøgerne ikke må.

Venstres politiske ordfører Inger Støjberg kan derimod ikke se noget forkert i nedprioriteringen af asylansøgerne i forhold til de kriminelle.

"Det er den lille gruppe, der modarbejder myndighederne i forhold til at give oplysninger og modsætter sig hjemrejse. Derfor er det en helt nødvendig ordning," siger hun til Information.

[email protected]

Kilde: