Fædregruppe: Indvandrerbøller har lært af de autonome

De muslimske anden generations-indvandrere, som de seneste dage har sat ild til biler og containere i flere danske byer, har hentet inspiration hos...

Slettet Bruger,

15/02/2008

De muslimske anden generations-indvandrere, som de seneste dage har sat ild til biler og containere i flere danske byer, har hentet inspiration hos autonome danskere, som tidligere har haft succes med taktikken. Det oplyser Khalid Alsubeihi fra den såkaldte Fædregruppe i København til Nyhedsavisen.

"De unge indvandrere har lært af aktivisterne fra Ungdomshuset, at man først bliver hørt, når man skaber vold og brand i gaden. Faktisk har der været tæt kontakt mellem indvandrerne og de unge aktivister gennem et stykke tid," siger Khalid Alsubeihi, der frygter at urolighederne vil blive endnu værre i den kommende tid.

De autonome i København benyttede for et år siden samme taktik som indvandrerdrengene, hvilket skaffede dem møder med Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard og lovning om et nyt kommunalt finansieret klubhus fra et flertal i Københavns Borgerrepræsentation.

Fadi Kassem, der leder af Kontaktstedet i Århus, et værested for utilpassede indvandrerdrenge, er ligesom Khalid Alsubeihi bange for, at uroen vil eskalere.

"Jeg er bange for, at vi får en situation som den, vi så i Frankrig. Jeg tror faktisk, at vi læner os op af en situation, som vi næsten ikke kan forestille os i Danmark," siger han - ligeledes til Nyhedsavisen.

[email protected]

Kilde: