FTF: Vores medlemmer skal også have mere i løn

Slettet Bruger,

20/07/2007

De fleste er efterhånden blevet vant til dårlig og langsommelig service i det offentlige. Alligevel skal offentligt ansatte nu have det samme i løn som man får i det private. Det mener i hvert fald Bente Sorgenfrey, formand for fagforeningen FTF.

"Hen over sommeren er det jo blevet mere og mere klart, hvor stort behovet for en lønreform er. Selvfølgelig skal de offentligt ansatte meget gerne have flere penge både på finansloven til efteråret og ved forårets overenskomstforhandlinger. Men det er ikke tilstrækkeligt med et dryp her og der på kagen. Det er hele kagen, som skal skæres anderledes," siger hun til Jyllands-Posten.

Derfor afleverer hun i dag et brev til statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) med kravet om en lønreform, der bringer lønnen for de offentligt ansatte tættere på deres privatansattes kolleger. Forud skal gå en lønkommission, lyder forslaget.

Sygeplejersker støtter
"Vi havde sidst en kommission, som så på de offentlige lønninger i 1965, og det er på allerhøjeste tid, at det sker igen. Den offentlige sektor har udviklet sig utroligt siden,« siger Bente Sorgenfrey.

Med kravet om højere løn lægger FTF sig i slipstrømmen på sosu-hjælpernes strejker og demonstrationer. Og kravet møder da også støtte fra sygeplejernes fagforening.

"Der er behov for både mere i løn nu og her og så samtidig en mere grundlæggende ændring af strukturen for at få en mere lige løn mellem offentlige og private ansatte," siger Dorte Steenberg, næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Syltekrukke
I FOA er man dog bange for, at forslaget om en lønkommission vil blive brugt til at sylte kravet.

"Det er et utidigt forslag fra FTF lige nu, hvor der er en stigende erkendelse af behovet for mere i løn til kvinderne i det offentlige. Vi har skatteydernes opbakning, og jeg tror, at mange i Folketinget - og ikke mindst i regeringen - vil elske at kunne begrave lønpresset fra de offentligt ansatte i en kommission. Det ville være brandærgerligt," siger formand Dennis Kristensen.

Både statsministeren og Venstres politiske ordfører Troels Lund Poulsen er på ferie, og det var ikke muligt at få en kommentar fra beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).

[email protected]

Kilde: