FOA vildleder i løn-kampagne

Slettet Bruger,

31/10/2007

"Da jeg fik min datter, havde jeg ikke råd til at beholde mit arbejde." Sådan lyder udsagnet fra Thila Holm på helsidesannoncen fra fagforbundet FOA, der bruger den tidligere sosu-assistent som "en af de tusindvis af offentligt ansatte, der sidste år måtte opgive deres job, fordi lønnen er for lav." Men udsagnet passer ikke, skriver Jyllands-Posten.

Thila Holm har nemlig ikke arbejdet i det offentlige, siden statsministeren hed Poul Nyrup. Hun sagde sit job som sosu-assistent op for syv-otte år siden, og ikke sidste år, som FOA påstår.

Intet unormalt
Sidste år forlod 73.000 offentligt ansatte mellem 25 og 55 år deres arbejde i kommuner og regioner. Men ifølge arbejdsmarkedsforsker Jørgen Stamhus er det først og fremmest udtryk for en ganske almindelig udskiftning i arbejdssektoren.

"Men det er ikke specielt voldsomt. I mange sektorer er en udskiftning på 20-25 pct. ganske normalt, og mange mennesker udnytter den nuværende højkonjunktur og mange ledige jobs til at skifte arbejde. Folk skifter simpelthen mere end tidligere," siger Jørgen Stamhus fra Aalborg Universitet til Jyllands-Posten.

"De sjusser sig frem"
Der er heller intet belæg for at påstå, at det er den lave løn, der afskrækker de offentligt ansatte.

"Der kan være mange andre grunde, og derfor vil jeg nok sige, at FOA's udsagn ikke kan holde til en nærmere videnskabelig analyse. De sjusser sig frem til noget, som vi ikke ved, er rigtigt eller forkert," siger han.

FOA's formand, Dennis Kristensen, fastholder indholdet af kampagnen.

"Nogle kan selvfølgelig være gået til staten, andre kan have holdt helt op med at arbejde, men vi føler os overbevist om, at en temmelig stor del har forladt det offentlige til fordel for bedre lønnede jobs i det private. Og da FOA repræsenterer ca. en tredjedel af de ansatte i kommuner og regioner, synes vi godt, at vi kan skrive, at tusindvis har forladt den offentlige sektor på grund af lønnen," siger han til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: