FOA forarget: Kommuner har råd til stadions, men ikke til mere offentlig service

Slettet Bruger,

28/09/2007

Danske kommuner har de seneste ti år brugt over 1,75 milliarder kroner på at bygge stadions og haller, skriver 24Timer. Og de penge kunne passende være brugt til bedre velfærd, mener fagforeningsformanden Dennis Kristensen fra Fag og Arbejde, FOA.

"Kommunerne er blevet så ivrige efter at stjæle hinandens eliteborgere med den gode indkomst fra hinanden, at de glemmer de svage i samfundet.
De syge og utilpassede børn har brug for børnehaver, sygehuse og menneskelig omsorg, ikke mægtige sportspalads," udtaler en forarget Dennis Kristensen.

Formanden for Dansk Socialrådgiverforening Henning Breinholt er enig og tager et lidt barskere ordvalg i sin mund.

"Vi bliver konstant mødt med en undskyldning om, at der ikke er råd til noget som helst. Derfor provokerer det mig ad helvede til, når kommunerne går ud og bruger så penge på stadioner i stedet. Det er ikke i orden," siger Henning Breinholt.

Trøjborg afviser kritikken
Nogle af de kommuner, der snart kan byde på nybyggede stadions er Lyngby, Vejle og Horsens. I sidstnævnte kommune sidder den tidligere socialdemokratiske minister Jan Trøjborg på borgmesterposten. Og han afviser, at idrætsfaciliteterne koster for de svageste.

"Velfærden kommer ikke til at lide under byggeriet. Tværtimod er et stadion en forudsætning for, at vi kan fortsætte med at tiltrække virksomheder og arbejdskraft," siger Trøjborg.

I Vejle har kommunen forhøjet tilskuddet til det nye stadion, der bygges af en fond ejet af kommunen og Vejle Boldklub, med 7,5 millioner kroner for at sikre at stadionnavnet ikke bliver solgt til solgt til en privat sponsor, men kommer til at hedde "Vejle Stadion".

[email protected]


Kilde: