FN-kritik af Danmark

FN er ikke begejstrede for Danmarks planer om at udvise terrormistænkte udlændinge og sende dem tilbage til deres hjemlande

Slettet Bruger,

10/05/2008

FN er ikke begejstrede for Danmarks planer om at udvise terrormistænkte udlændinge og sende dem tilbage til deres hjemlande. Det skriver ritzau. For de forsikringer, Danmark får fra hjemlandene om at de mistænkte ikke vil blive udsat for tortur er værdiløse. Det mener FN's torturrapportør Manfred Nowak, der i går besøgte Folketinget for at drøfte udvisningerne.

"Diplomatiske forsikringer er til ingen nytte. De yder ingen sikkerhed for, at de mennesker ikke bliver udsat for tortur alligevel," sagde Manfred Nowak efter mødet til Ritzau.

Justitsminister Lene Espersen siger at FN's meldinger gjorde indtryk.

"Jeg erkender, at man skal tænke sig godt om. Men vi står i et stort dilemma. Vi har tiltrådt nogle internationale konventioner, der betyder, at vi beskytter nogle mennesker, der ønsker at slå andre ihjel," lyder det fra Espersen.

Hun foreslår nu en fælleseuropæisk løsning på problemer med mulige terrorister.

"Vi tror mest på, at hele EU laver et aftalesæt med eksempelvis Tunesien. Det vil have større effekt, hvis man sammen lagde pres på landene. Det var Nowak faktisk enig med mig i, for det kunne også få en positiv effekt for alle Tunesiens indbyggere," fortalte Lene Espersen.

[email protected]

Kilde: