Eva Kjer vil åbne grænserne for genmodificeret dyrefoder

Hvis Danmark og EU ikke opgiver de restriktive regler for import af dyrefoder, som er fremstillet af genmodificerede planter, så risikerer landbrug...

Slettet Bruger,

09/04/2008

Hvis Danmark og EU ikke opgiver de restriktive regler for import af dyrefoder, som er fremstillet af genmodificerede planter, så risikerer landbruget at blive udsat for unødig hård konkurrence fra andre lande, hvor man har en mere liberal holdning til spørgsmålet. Det mener fødevareminister Eva Kjer Hansen.

"Vi kommer til at stå med store økonomiske problemer, hvis der ikke bliver åbnet for yderligere import af fodder til landbruget," siger hun til Børsen og fortsætter:

"Foder er blevet en meget stor omkostning for landmanden, og det skaber en ulige konkurrencesituation i forhold til f.eks. sydamerikanske bønder. Derfor er gmo-spørgsmålet noget, som vi bliver nødt til at tage op igen. Vi skal se på, hvad vi vil acceptere og med hvilket tempo, man kan vurdere de forskellige nye produkter."

Genmodificerede afgrøder er afgrøder, der er ændret genetisk til at være mere modstandsdygtige overfor for eksempel plantesygdomme og skadedyr. Miljøgrupper har i mange år lagt disse afgrøder for had, men forskere har omvendt påpeget, at ændringer af afgrødernes egenskaber ved genmodificering er langt mindre omfattende og mere kontrollerede end ved den almindelige forædling, som er foregået i årtusinder.

[email protected]

Kilde: