Europa og USA vil anerkende Kosovo som selvstændig stat

Verden fik i går en ny, selvstændig nation, da et enstemmigt parlament i Kosovo erklærede sig uafhængig af Serbien

Slettet Bruger,

18/02/2008

Verden fik i går en ny, selvstændig nation, da et enstemmigt parlament i Kosovo erklærede sig uafhængig af Serbien. Og den nye nation bliver straks anerkendt af nogle af de vigtigste aktører i verdenssamfundet. Hovedparten af landene i EU - heriblandt Tyskland, Storbritannien og Frankrig - vil allerede i dag hilse den nye nation velkommen, skriver Berlingske Tidende.

"Der er en vis uenighed i EU, men vel ikke større end at Kosovos uafhængighed ikke kan forhindres," siger Danmarks udenrigsminister, Per Stig Møller, ifølge Berlingske Tidende.

Den amerikanske præsident George W. Bush udtrykte i går tilfredshed med Kosovos selvstændighedserklæring og hæftede sig især ved de Kosovo-albanske løfter om at forsvare det serbiske mindretals rettigheder.

Disse løfter blev afgivet af Kosovos premierminister, Hashim Tachi, i parlamentet efter vedtagelsen af selvstændighedserklæringen. Her forsikrede Tachi, at de 160.000 medlemmer af det serbiske mindretal vil få deres sikkerhed og demokratiske rettigheder beskyttet i den nye nation.

"Vi har ventet længe på denne dag," sagde Thaci: "Kosovo vil aldrig mere blive styret fra Beograd."

[email protected]

Kilde: