Et flertal af danskerne vil have fjernet irakerne med magt

En række organisationer og politikere har plæderet for, at de afviste irakiske asylansøgere med børn, der i øjeblikket befinder sig i Brorsons Kirk...

Slettet Bruger,

18/07/2009

En række organisationer og politikere har plæderet for, at de afviste irakiske asylansøgere med børn, der i øjeblikket befinder sig i Brorsons Kirke i København skal have humanitær opholdstilladelse, men det er der ikke den store opbakning til i befolkningen. En ny Gallup-undersøgelse viser, at to ud af tre danskere mener, at irakerne skal ud af kirken og hjem til Irak. Det skriver berlingske.dk.

56 procent er klar til at lade politiet fjerne irakerne med magt. Det er særligt vælgere fra Dansk Folkeparti, 87 procent, og Venstre, 78 procent, der støtter det synspunkt.

Men selv hos både Socialdemokraterne og SF, hvis folketingsgrupper ellers har mange medlemmer, der taler for den humanitære opholdstilladelse, vil 37 procent af vælgerne have fjernet irakerne med magt. En holdning, SF's retspolitiske ordfører Anne Baastrup tager til efterretning.

"Men jeg forstår den ikke," siger Baastrup til berlingske.dk.

[email protected]


Kilde: