Espersen vil have sat turbo på videoovervågning

Justitsminister Lene Espersen opfordrer nu direkte Københavns Politi og kommunens politikere til at øge videoovervågningen i byen

Slettet Bruger,

07/01/2008

Justitsminister Lene Espersen opfordrer nu direkte Københavns Politi og kommunens politikere til at øge videoovervågningen i byen. Baggrunden er de seneste knivstikkerier i hovedstaden, blandt andet ii lørdags, hvor en 19-årig mand mistede livet. Det skriver Berlingske Tidende.

"Hvis begge parter i København er indstillet på det, så er der ingen problemer i det, så er det bare med at komme i gang, og det kan jeg kun opfordre dem til - jeg er ikke bange for video-overvågning," siger Lene Espersen til Berlingske Tidende.

Efter lørdagens drab ved Kongens Nytorv har flere københavnske lokalpolitikere opfordret til overvågning af centrale dele af København, blandt andet Socialdemokrater, radikale og venstrefolk. Da også Københavns Politi taler varmt for øget overvågning, så virker det nærmest som et spørgsmål om tid, inden det er på plads. Og det glæder justitsministeren.

"Man skal bruge overvågningen mere. I den seneste sag var det netop på grund af billeder fra et kamera, at politiet ganske hurtigt kunne efterlyse de mistænkte. Jeg har med forslaget om video-overvågning, som blev vedtaget sidste år, åbnet mulighed for, at der kan bruges massivt mere overvågning, og at politiet kan pålægge myndigheder og private virksomheder at opsætte kameraer. Så der er mulighed for at bruge overvågningen mere effektivt, og det bør man udnytte i et forsøg på at dæmme op for det her problem," siger Lene Espersen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: