Erhvervslivet forventer en offensiv reformdagsorden fra Lene E.

Skattelettelser, lettere adgang for udenlandsk arbejdskraft og mindre regulering

Slettet Bruger,

10/09/2008

Skattelettelser, lettere adgang for udenlandsk arbejdskraft og mindre regulering. Det er forventningerne fra erhvervslivet til landets kommende økonomi- og erhvervsminister og partiformand for de Konservative Lene Espersen, skriver Berlingske Tidende.

"Bliver det hende, skal hun fjerne top- og mellemskatten. Det er så logisk, at det burde alle over tre år kunne gennemskue. Det vil gøre, at vi ikke skal ligge i den lave ende, når det handler om vækst i OECD. Så skal hun sørge for, at udenlandsk arbejdskraft har bedre mulighed for at komme til Danmark, også dem, der kan tage mere simple job," siger adm. direktør Kim Fournais fra Saxo Bank til Berlingske Tidende.

Erhvervsmanden Asger Aamund er på samme hold:

"Hun skal banke en skattereform igennem, satse radikalt på at højne niveauet på danske universiteter og gøre noget for iværksættere. Vi skal have en iværksætterpakke, så folk fra Novo, Carlsberg og andre virksomheder får lyst til at hoppe ud og starte for sig selv. I USA bliver den slags folk støttet i hoved og rumpet."

Hos Dansk Industri forventer adm. direkktør Hans Skov Christensen, at Lene Espersen vil gøre det klart for danskerne, at det er vigtigt med økonomisk vækst, og at den ikke kommer af sig selv.

"Som politisk leder skal hun sætte økonomisk vækst øverst på dagsordenen samt de reformer, der er nødvendige for at sikre denne vækst. Som økonomi- og erhvervsminister skal hun sikre ro om erhvervsvilkår, undgå hovsaløsninger, reducere administrative byrder og give iværksættere mulighed for at vokse sig store," siger Hans Skov Christensen.

Jørgen Lindegaard, koncerndirektør i ISS, håber, at Lene Espersen kan påvirke den offentlige debat, så den ikke kun handler om den offentlige sektor og dens forbrug.

"Hun skal sætte erhvervslivet ind på den offentlige dagsordenen, som på det seneste har været voldsomt præget af den offentlige sektor. Jeg håber, hun kan bruge sin gennemslagskraft til at minde alle om, hvor de penge, alle gerne vil være med til at bruge, kommer fra," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: