Erhvervsfolk glade for Ny Alliance

Slettet Bruger,

10/05/2007

Alt tyder på, at partiet kan fiske mange stemmer specielt blandt ledende erhvervsfolk. De er især begejstret for partiets mærkesager som er lavere skat og en mere anstændig borgerlig politik, oplyser Radioavisen.

Rækken af støtter er lang og omfatter blandt andre direktør i Saxo Bank Lars Seier Christensen, som i DR´s program P1 Business forklarer det sådan:

"VK-regeringen har ikke formået at løse de problemer, som Danmark står overfor. De har ikke gennemført de nødvendige reformer, og i stedet for at fortælle befolkningen om de udfordringer, vi står over for, så fortæller de dem det, de gerne vil høre, men det løser ikke problemerne."

Regeringen har svigtet erhvervsfolk
Og netop den holdning kan blive farlig for Venstre og De Konservative, mener professor og politisk ekspert Jørgen Goul Andersen. Han vurderer, at det giver plads til et parti, som leverer det alternative liberale, kombineret med en social ansvarlighed.

"Strategien fra VK-regeringen har netop handlet om bevæge sig ind mod midten, men det har haft den omkostning, at de vælgere, som mener at fordelingen i samfundet skal ske ud fra en liberal tanke med social ansvarlighed, de bliver ladt i stikken. Det rammer mange erhvervsfolk, som i flere år ikke har haft et politisk ståsted, men det har de nu, fordi Ny Alliance er dannet, og det kan gå hen og blive et problem for Anders Fogh Rasmussen og regeringen," siger han.

Der er mere debat om erhverslivets utilfredshed med VK-regeringen i P1 Business på radioens program 1 torsdag klokken 13.05. Her vil Venstres Jacob Jensen og De konservatives Lars Barfoed krydse klinger med erhvervsmanden Asger Aamund og Anders Samuelsen fra Ny Alliance.

Kilde: Radioavisen

Kilde: